Esneme Hareketlerinin Faydaları

Esneme Hareketlerinin Faydaları

Esneme hareketleri, sporcular, spor uzmanları ve doktorlar arasında oldukça tartışmalı bir konudur. Hangi spor türünün kullanılacağı, hangi yöntemlerin kullanılacağı ve hangi kas gruplarının yoğun olarak gerilmesi gerektiği konusunda birçok farklı görüş vardır. Egzersiz olarak, gerdirme hareketlerine büyük önem veriyoruz. Gergin hareketlilik esnekliği ve çevikliği gibi birçok atletik yeteneği çok fazla fayda sağlar. Germe hareketleri ile ilgili bazı bilgileri paylaşarak bunun ne kadar önemli olduğunu size göstermek istiyoruz. Her şeyden önce germe egzersizleri her atlet için egzersizin vazgeçilmez bir parçası olmalı ve en azından antrenman kadar ciddiyet taşımalıdır. Eğitimden hemen sonra, ağır tempoda hafifçe sakinleşmek için birkaç dakikanızı ayırmanız gerekir. Egzersizler gibi yoğun bir spor etkinliğinden sonra vücudunuzu birkaç dakika yavaşlatma çok önemlidir. Aksi takdirde baş dönmesi, mide bulantısı ve kalp atışı ve kan basıncı gibi semptomlar da ani damlalarla karşılanabilir. Sonra germe hareketlerini başlatarak kaslarınızdaki gerginliği gerginleştirmeye başlayabilirsiniz.

ESNEME HAREKETLERİNİN GENEL OLARAK FAYDALARI NELERDİR?

Egzersiz hareketlerinden sonra kaslar daha iyi bir metabolizma ya sahiptir ve uzuv da daha fazla besin emer ve yenilenmeyi hızlandırır. Daha fazla enerji depoluyorlar ve bu enerji eğitim sırasında daha hızlı yayılıyor. Vücuttaki serbest radikaller ve atık maddeler kaslardan daha çabuk atılır. Esneme hareketleri kasları daha esnek hale getirir ve aynı zamanda daha istikrarlıdır, bu nedenle uzun süre kuvvet ve dayanıklılık alanında muazzam gelişmeler kaydedilir. Sağ kanat ısıtma hareketleri gibi hedeflenen ısınma hareketleri ayrıca kramp, gözyaşı, gözyaşı ve diğer yaralanmaları önlemeye yardımcı olur. Germe hareketleri sinir sistemini uyarırken, kaslar arasındaki etkileşim de artar. Esneme hareketleri hem beden hem de zihinde rahatlama sağlar. Egzersiz ile birlikte çalışırken, daima fiziksel değil, çaba harcamayla daima en üst düzeyde olmalısınız. Germe alıştırmaları, beynin eğitim oturumunun bittiğine dair bir mesaj göndererek dinlenme zamanının geldiğini bildirir. Kan dolaşımı sayesinde serotonin hormonu vücuda yayılır, bu nedenle siz memnunuz ve yeni doğan gibi hissedin.

ESNEME HAREKETLERİ KASLARIN GÜÇLENMESİNE YARDIMCI OLABİLİR Mİ?

Esneme hareketleri bahsedilen nedenlerden dolayı, germe hareketleri, kas geliştirmeyi isteyen sporcuların ilgisini çekmektedir. Kaslar sadece germe hareketleri ile değil aynı zamanda hiper trofik veya büyüme uyarılarının üretimi ile de geliştirilir. Z disklerinde yeterince büyük bir gerilme kuvveti üretilirse veya kuvvet kaslar üzerinde daralma oranında iletilirse, bu daha çok titin üretmeye neden olmaz, aynı zamanda tüm sarkomerler yeniden üretilir.