Yük Asansörleri Hakkında En Çok Merak Edilenler

Yük Asansörleri Hakkında En Çok Merak Edilenler

Yük Asansörlerinin Parçaları

İnsan asansörlerinde yükler de taşınabilir. Ancak bu durumda sürekli olarak asansörün meşgul edilmesi ve ağır yüklerin konulması asansör mekanizmasını bozabilir. Bu nedenle ağır eşyaların taşınacağı alanlarda yük asansörlerinin bulunması önemlidir.

Farklı Boyutlarda Üretilebilir

Yük asansörleri birçok parçadan oluşur. Bu parçalar ünite, kabin, makine, motor, kapı gibi ürünlerdir. Amaca uygun olarak tasarlanan yük asansörü üretim firmaları tarafından projelendirilir. Projenin amacı belirlenirken yük asansörünün hangi sıklıkta kullanılacağı, hangi eşyaların kaç kilogramda taşınacağı, seyir hızları gibi ayrıntılar belirlenir. Bazı yük asansörleri talebe uygun olarak halatlı olarak da üretilebilir.

Bakım ve Onarım Hizmetleri

Yük asansörünün boyutları çok çeşitli olabilir. Tamamen asansör kullanıcısının ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilen kapılar elle veya otomatik olarak açılıp kapanabilir. Son teknoloji ürünleri ile üretilen iç paneller çok yüksek ağırlıkları dahi kaldırabilecek özelliktedir. Yük asansörlerinin içerisinde bulunan ünite parçaları yüksek ağırlıklara dayanıklıdır. Sadece yüklerin taşınması amacıyla üretilen bu asansörlere amacına uygun donatılar eklenebilir. Asansör üretim firmaları kurulumunu yaptıkları asansörlerin bakım ve onarımını da yaptıkları için garanti süresi kapsamında yük asansörlerinin periyodik olarak bakım ve onarımları ücretsiz olarak yapılabilir. Bu firmalar aynı zamanda montaj, tamir, yürüyen merdiven, sedye asansörü, panoramik asansör, insan asansörü gibi birçok asansör modelinin de üretimini yaparlar. Bu nedenle tek bir noktadan birçok farklı talebinizi karşılamanız mümkündür.