ISO IEC 17024 Personel Akreditasyon Standardı

ISO IEC 17024 Personel Akreditasyon Standardı

ISO IEC 17024 Personel Akreditasyon Standardı Nedir

Sahip olunan ISO standartlarının güvenli ve uygulanabilir olmalarını sağlayabilmek için ISO IEC 17024 Personel Akreditasyon Standardı sahibi olunması gerekmektedir. Bu standardın amacı personele yönelik olarak uygulanan belgelendirmelerin uluslararası düzeyde kabul görmesini sağlamaktır. Personel Akreditasyon Standardına sahip olunarak bu süreç kolaylaştırılabilir. Bu standardın geliştirilmesi ile birlikte personelin yeteneklerinin de dikkate alındığı ve personelin göstereceği performansın kuruluş için önemli bir ana unsur olduğu kabul edilmiş olur bu anlayışın gelişmesi sonucunda personelin değeri de artmış olur.

Akreditasyon İçin Kuruluşun ne Kadar İstekli Olduğu Önemli Bir Etken

Akreditasyonun sağlanması için kuruluşun bu konuda kararlı ve istekli olması önemlidir. Akreditasyonun kuruluş için anlamı yetkilendirmedir. Akredite edilecek kuruluşun mali açıdan da denetlenmesi ve yeterliliğinin gözlenmesi gerekmektedir. Akreditasyonun verilmesi aşamasında sahip olunacak diğer standartlar da önem teşkil eder. Örneğin sahip olunan bir ISO 9001 Belgesi ile kalite konusunda kendisini ispatlayan kuruluşun personel akreditasyonu için daha avantajlı olduğu ortaya çıkmaktadır.

Belgelendirmeyi Yapan Kuruluşun Önemi

Belgelendirmeyi yapacak kuruluşun etkin ve yetkin bir kuruluş olmasına özen gösterilmelidir. Bu prosedürleri uygulayacak olan kuruluş tarafsızlığı ile ön plana çıkmış bir kuruluş olmalıdır ki akreditasyonun geçerliliği sorgulanmasın. Belgelemeyi yapan kuruluş, kontrollerde belgeleme ile ilgili uygulanan sürecin ve prosedürlerin takibine hakim olmalıdır.